Baba

A megfelelő babaszobáról - másképp

A legtöbb baba-mama könyvben, újságban, honlapon centire, méretre, számra pontosan meg vannak adva az adatok, hogy a kisbaba szobájában minek hogyan kell kinéznie, hol kell elhelyezkednie, mekkorának kell lennie. Ez persze mind fontos tudnivaló, mert, aki szülő szeretne lenni, annak igenis fontos ilyen dolgokkal is tisztában lennie.

Most viszont szeretnénk ha szavak helyett inkább képek beszélnének arról, milyen is a jó gyerekszoba kialakítása. Hoztunk pár tippet, jó és rossz berendezést, és ötletet arra, hogyan rendezzük be a szobát. Persze ezek csak ötletek és útmutatók, végül úgyis mindig a szülő kreativitásán és vágyain múlik mi kerül be kisgyermeke szobájába és mi nem.

A legtöbb helyen arról írnak, hogy egy újszülött csecsemő jó ha a szoptatás ideje alatt, és az első hetekben az anyukával egy hálótérben fekszik. Azonban arról is beszámolnak a hozzáértő szakértők, hogy fontos, hogy minél hamarabb egy saját szobát is kialakítsunk a babának, hogy a fejlődése és szocializációja megfelelően alakuljon.

Íme néhány ötlet:

Az első négy kép tökéletes bizonyíték arra, amit az előbbiekben már említettünk. Nem minden anyuka törődik azzal, mit mondanak a szakértők, és a flaszínekkel, kiegészítű bútorokkal, dekorációkkal és azok színeivel kapcsolatban néha elviszi őket a hév.

A következő két fotó szintén a kicsit eltúlzott kategóriába esik, ugyanis gondoljunk csak bele, jó a babának, ha ennyire túl van zsúfolva a szobája?

Mivel a legtöbb embernek más és más az ízlése, így nincs két egyforma babaszoba sem. Ezzel pedig nincs is semmi baj. Azért hoztunk pár képet arról is, szerintünk (és a szakértők véleménye szerint) milyen, ha egy csecsemő hálótere, számára a lehető legjobban  van berendezve.

További lakberendezés hírek itt.