Baba

Így öltöztesd a kisbabád, hogy jól érezze magát!

A legfontosabb dolog, amit tudnotok kell, ha kisbabátok van, hogy mik azok az alap ruhadarabok, amit minden évszakban használnotok kell. Ezek a következők: kalap, zokni, kis pulcsi, nadrág, rugdalózó, póló, body. 

Ezen kívül nagyon fontos, hogy az évszakhoz megfelelően öltöztessétek a csecsemőt. Túlzásba vitt aggódás eredményeképp gyakran túlöltöztetik a gyermeket a szülők, ami nem tesz jót a baba egészségének. Ha nyáron nagyon meleg van, a baba is ugyanúgy izzad és szenved a forróságtól, mint szülei. Persze az is nagyon fontos, hogy ha légkondicionált lakásban laktok, ehhez megfelelően öltöztessétek fel a csemetét, hiszen ha a kinti melegről beviszitek a körülbelül 25 fokos lakásba könnyen megfázhat, ha nem adtok rá egy kis bodyt és zoknit. 

Tehát nyáron az a legjobb, ha nem adtok a gyermekre semmit a pelenkán kívül. Így érezheti magát a legjobban a kinti nagy melegben. (Persze nagyon fontos, hogy a napsugaraktól is védve legyen a bőre, kalapban, fehér pólóban és naptejjel bekenve.)

Ősszel és tavasszal nagyon szélsőséges időjárás tapasztalható, így az a legjobb, ha mindig úgy öltöztetitek a babát, ahogy ti is jól éritek magatokat. Ellenőrizni pedig, hogy például éjjel hogyan érzi magát, a nyakát megérintbve tudjátok, hiszen ott érzitek a legjobban, hogy nyirkos-e, tehát melege van, vagy hideg, azaz fázik. 

Télen persze téli ruhadarabokra van szükség, pulcsira, harisnyára, kiscipőre, sapkára, kabátra stb. 

Ha az a kérdésetek, hogy miben vigyétek haza az újszülött csecsemőt a kórházból, akkor is nagyon oda kell figyelni. Tapasztalt anyukák szerint az a legjobb, ha mindig csak egy réteggel adtok rá több ruhát, mint amennyi rajtatok van. 

De mi van, ha megéhezik séta közben? Ti szoptatnátok babát nyílvános helyen? Vitassátok meg itt.