#7. petra írta:
2010-03-30 21:06:49

Kedves dr-nö. A kisfiam 4 éves 1éves korától mosunk fogat. A felsö bal 1- es és jobb 1- es fogak között kilyukadt a foga. A kérdésem az lenne, hogy ilyen fiatal korban azaz tejfogat lehet tömni. Érdemes elvinni a fogorvoshoz. Válaszát elöre köszönöm.

előzmény

válasz erre

#6. Gyurci74 írta:
2010-03-30 19:01:57

Tisztelt doktornő!

Van egy három éves kislányom, és az ő fogai felül szinte mindegyik letört és feketék.Úgy vettem észre,hogy szinte mikor már elkezdtek neki kibújni már akkor feketék voltak.Fogat rendszeresen mos, és átlagos mennyiségű édességet fogyaszt.Én elöszőr arra gondoltam,hogy véletlenül öszekoccolta őket, és esetleg ez miatt lehetnek ilyen csúnya feketék.
Az alsó fogai viszont szépek nem sérültek.
A doktornő szerint, mitől alakult ez így ki, és mit lehet vele kezdeni,mi a teendő?

Válaszát előre is köszönöm!

előzmény

válasz erre

#5. Patrik28 írta:
2010-03-29 21:53:59

Kedves Doktornő! Van egy 2 éves kisfiam,aki egészen idáig szinte minden nap szó nélkül megmosta a fogacskáit reggel és este. Azonban kb. 2 hete képtelenek vagyunk rávenni, hogy legalább este mossunk fogat. Hogyan tudnám megszerettetni vele a fogmosást, a szájápolást? A mi elektromos fogkefénk izgatja, talán azzal szívesen mosná is, de nem adjuk természetesen oda. Ha van esetleg valami ötlete a problémánk megoldására, azt nagyon megköszönném.
Előre is köszönöm válaszát! Szép napot Önnek!

előzmény

válasz erre

#4. gyon17gyi írta:
2010-02-24 15:07:08

Kedves "bcintinka"!

Ahogyan írta, sajnálatos módon Önöknél is kialakult a "cukros cumi " elnevezésű szindróma, ami bizony rengeteg család életét megkeseríti s mitagadás igen rettentő látványt nyújt a csodálatos gyermekarcot torzító fekete metszőfogak jelenléte. A terápia mindenképpen a leszoktatással kell, hogy kezdődjön, valahol olvastam és nagyon megragadt bennem, miszerint a szülőknek igenis joguk van hatalmat gyakorolni gyermekeik felett, amennyiben az a fejlődésüket és szellem épülésüket segíti!
Ennek tudatában erősítsék meg a szívüket és a család összefogásával próbálják helyrehozni, amit "elrontottak", higgye el gyermeke később hálás lesz Önnek érte.
A szülői leleményesség határtalan, higgye el sikerülni fog, s ne feledje az anyai melegség, szeretet mindkettejüknek segíteni fog ebben.
Ezen kívül mindenképpen szükséges gyermekfogorvost is felkeresni, ugyanis vannak speciális ecsetelők ezekre a sérült fogakra, s meg kell győződni róla, hogy életben vannak e még ezek a fogak.
Az elmex fogkrém tényleg hatásos szer a fogszuvasodás megelőzésében, de Önöknél sajnos, mivel a kislány a cumisüveggel alszik el, így gondolom már nem ébresztik fel fogat mosni és a cukor segítségével a baktériumok egész éjszaka dolgozhatnak a kis fogakon, nem igazán van hatása!A kulcs, a rossz szokás elhagyása!
Én drukkolok Önöknek , biztosan sikerülni fog!
Üdvözlettel: Dr. Juhász Gyöngyi

bcintinka írta:

Kedves doktornő! nekem olyan problémám van hogy nagyon teás a kislányom tudom én rontottam el de már sajnos nagyon nehéz leszoktatnom rólla mivel cumis üveggel alszik el és szüksége van a teára annyit értem el hogy ez a tea hígitva van vízzel de még így is még is csak tea még is benne van a cukor.de a fogunk a felső 1-esek és 2-esek el vannak szineződve és söt az a 2-esek már feketék még a másik kettő 1-es azok még félig jók lehet ezt meg állítani ecsetelésre járni vagy valamivel kezelni ne romoljon tovább jelenleg elmex fogkrémet használunk gyermekeknek valót!
előre is köszönöm válaszát!

előzmény

válasz erre

#3. gyon17gyi írta:
2010-02-24 14:41:20

bnbjh

ratko.tunde írta:

előzmény

válasz erre

#2. bcintinka írta:
2009-11-02 15:58:14

Kedves doktornő! nekem olyan problémám van hogy nagyon teás a kislányom tudom én rontottam el de már sajnos nagyon nehéz leszoktatnom rólla mivel cumis üveggel alszik el és szüksége van a teára annyit értem el hogy ez a tea hígitva van vízzel de még így is még is csak tea még is benne van a cukor.de a fogunk a felső 1-esek és 2-esek el vannak szineződve és söt az a 2-esek már feketék még a másik kettő 1-es azok még félig jók lehet ezt meg állítani ecsetelésre járni vagy valamivel kezelni ne romoljon tovább jelenleg elmex fogkrémet használunk gyermekeknek valót!
előre is köszönöm válaszát!

előzmény

válasz erre

#1. ratko.tunde írta:
2009-08-31 15:41:52

előzmény

válasz erre

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned! Ha még nem vagy regisztrálva,
akkor itt megteheted!