#4. ella0131 írta:
2010-10-20 08:26:13

Tisztelt védőnő!

A kisfiam 8 és fél hónapos és még nem mászik, ellemben szívesen próbálgatja az állást. A védőnőm azt tanácsolta, hogy segítsem a mászás megtanulását, mert súlyos károkat okozhat ha kimarad a fejlődéséből. Más anyukák úgy vélekedtek, hogy semmilyen kárt nem okozott náluk az, hogy gyermekük kihagyta vagy később tanult meg mászni. Kérem segítsen! Mit tegyek?
Köszönöm válaszát.

előzmény

válasz erre

#3. Grétajanka írta:
2010-03-11 14:26:05

Tisztelt Védőnő!

Kislányom 26 hónapos. Tavaly, 16 hónaposan kezdte először a számunkra ijesztő "mutatványát". Kitátja a száját, mintha ásítani szeretne, majd kicsit lehajtva a fejét becsukja, miközben az állkapcsa kattan egyet. Először kb. 10-15-ször csinálta folyamatosan, azután már csak 2-3 ilyen mozgatás van. Elvittük neurológiai vizsgálatra, semmi rendelleneset nem találtak. Az volt az érzésem, mintha a fogzás váltotta volna ki nála. Azóta azonban befejeződött a fogzás és ennek ellenére 2-3 havonta előjön nála, amikoris 2-3-at "ránt" a száján. Találkozott már hasonló tünettel? Rossz szokás lenne? Előtte utána jó kedvű, kommunikál, beszél. Kérdeztem tőle miért csinálja: válasz: mert Buta vagy. Ezt azért mondja, mert egyszer rászóltam, hogy ezt butaság csinálni. Előfordult már, hogy kértem ismételje meg. Meg tudja csinálni. Azonban van amikor mégsem pontosan ugyanúgy, mint amikor önmagától teszi.

előzmény

válasz erre

#2. etuska írta:
2009-12-15 09:54:35

Tisztelt védőnő!
A kislányom 27 hónapos és még nem szobatiszta.Rá se akar ülni a bilire, pedig tudja hogy mire való.Ha megkérdezzük tőle hová szoktál pisilni azt mondja a bilibe.
Mit tegyek, hogy rászokjon?
Köszönöm válaszát.

előzmény

válasz erre

#1. ratko.tunde írta:
2009-08-31 15:42:41

előzmény

válasz erre

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned! Ha még nem vagy regisztrálva,
akkor itt megteheted!