Mi mindenre van szükség a babaszobában?

Amikor szülő leszel, az egyik első feladatod a babaszoba kialakítása, aminek fontos része a bababútorok vásárlása.
Mi mindenre van szükség a babaszobában?

Nehéz leszűkíteni, mire van igazán szükséged, ezért érdemes végigolvasni az alábbi tippeket arról, hogyan hozhatod meg a legjobb vásárlási döntéseket. Tervezz és tájékozódj a babaszoba bútor vásárlása előtt!

Mielőtt belevágnál a gyerekszoba-dekorációs kalandba, határozd meg, hogy mennyi hely áll rendelkezésre, milyen stílust szeretnél a szobának, és mennyi pénzt költhetsz rá! Végezz kutatást, és tekintsd meg az interneten több babaszoba képeit -inspirálódj-, hogy szűkíteni tudd a kínálatot.

Kérdések, amelyeket fel kell tenni a vásárlás előtt

Mielőtt döntést hoznál, a hely az egyik legfontosabb szempont. A hely mérete határozza meg, hogy mekkora kiságy fér el, érdemes-e éjjeliszekrényt és pelenkázóasztalt beszerezned, vagy ki kell választanod, mely tárgyakat kell nélkülöznöd.

Ha a hely elegendő, nagyobb szabadságot élvezhetsz minden olyan tárgy tárolásában, amelyre a babának szüksége lesz. De ha szűkös a hely, akkor kreatívnak kell lenned. Egy külön komód és pelenkázó helyett például kombinált komódra és pelenkázóra lehet szükséged.

Mielőtt bármit is vásárolnál, először mérd fel a helyiséget! Ne felejts el a játék- és közlekedőterekre is gondolni a terv elkészítésekor. A véglegesítés közben ugyanakkor ne feledd a biztonsági szempontokat!

A bútorokat (különösen a kiságyat) tartsd távol minden hőforrástól.

Ne helyezd túl közel a kiságyat az ajtóhoz, ablakokhoz, elektromos aljzatokhoz, tápkábelekhez, villanykapcsolókhoz és szellőzőnyílásokhoz.

Fedd le a konnektorokat, és tartsd távol a vezetékeket a kicsitől! Ügyelj arra is, hogy a kiságy megfelelő távolságra legyen a többi gyerekszobabútortól.

A fenti lista csak néhány olyan intézkedést tartalmaz, amelyet megtehetsz a gyermek biztonsága érdekében.

Milyen alapelemekre lehet szükség?

Erre a kérdésre nehéz válaszolni, mert a család költségvetése is nagy szerepet játszik abban, hogy milyen termékeket vásárolj a kicsinek. Ennek ellenére a legtöbb gyerekszobában van gyerekágy, öltöztetőasztal, pelenkázó, hintaszék, szekrény, éjjeliszekrény és szemetes.

A gardrób helyét is figyelembe kell venni, amikor a gyerekszoba bútorain gondolkodunk. Persze, a kicsi szükségletei apróknak tűnnek, de meglepődnél, mennyi helyet foglalnak el a kis ruhák, játékok és kiegészítők.

Ha a szobában van gardrób, akkor nem kell sokat foglalkoznod azzal, hogy minden elfér-e, amire szükség lehet. Ha azonban nincs sok hely a szekrényben, fontold meg egy új szekrény vásárlását! Az ilyen típusú bútorok általában fiókokkal, polcokkal és a ruhának kihagyott helyekkel is rendelkeznek.

Kapcsolódó cikkek

Függőleges lakásbővítés galériával

Látványos lakásbővítés – Galériával

Ha már nincs tovább, csak függőlegesen, akkor jöhet a galéria!

Hogyan díszítheted gyermeked szobáját fali poszterekkel

Hogyan díszítheted gyermeked szobáját fali poszterekkel

Ha gyermeked szobáját dekorálod, fontos, hogy figyelembe vedd a rövid és hosszú távú stílusokat.