Hogyan válasszunk ágyneműt a csecsemők számára

A baba ágyneműjének kiválasztásakor vegye figyelembe gyermeke ízlését.
Hogyan válasszunk ágyneműt a csecsemők számára

Ha szeret bizonyos rajzfilmfigurákat, akkor választhat olyan ágyneműt, amely ezt a témát ábrázolja. Ne feledje azonban, hogy a gyerekek ízlése nagyon gyorsan változik, ezért olyan időtálló nyomatokat válasszon, amelyek kiállják az idő próbáját.

A baba kényelme a legfontosabb. A napjuk nagy részét alvással töltik, ezért kényelmesnek kell lenniük az ágyukban. Egy kényelmetlen ágy nyűgössé és idegessé teheti a csecsemőt. Válasszon minőségi ágyneműt, hogy kényelmes alvási környezetet biztosítson. Fontos, hogy olyan ágyneműt válasszon, amely bírja a mosást és vasalást.

Mivel a csecsemők bőre érzékenyebb, mint a felnőtteké, olyan ágyneműt kell választani, amely hipoallergén. A természetes szálak, például a pamut a legjobbak gyermeke számára. Ráadásul jobban lélegzik, ezért fontos, hogy olyan ágyneműt válasszon, amely természetes anyagokból készült.

A gyermeke ágyneműjének anyaga szintén fontos tényező, amit figyelembe kell vennie. Győződjön meg róla, hogy minőségi pamutból készült. A kiváló minőségű pamut biztosítja, hogy az ágynemű néhány mosás után sem fog kifakulni vagy veszíteni a minőségéből. A 300-400 szálszámú pamut ágynemű az ideális. Mindazonáltal azt is figyelembe kell vennie, hogy a magasabb szálszámú ágyneműt nehezebb lehet kimosni és vasalni.

A kényelem mellett figyelembe kell vennie gyermeke méretét is. Általános szabály, hogy a baba egyéves koráig nem alhat paplanban. Ez azért van így, mert túlságosan felmelegítheti a babát, és fulladást okozhat. Ha azonban szeretné, hogy gyermeke paplannal aludjon, fontolóra veheti hipoallergén töltettel ellátott paplan vásárlását. Arra is ügyeljen, hogy olyan paplanhuzatot szerezzen be, amely 100% pamutból készült. Ezenkívül érdemes tartalék paplanhuzatokat is beszereznie.

A gyermekágyneműnek vidámnak, élénknek és szórakoztatónak kell lennie. Meg kell felelnie gyermeke életstílusának és érdeklődési körének. Olyan színeket válasszon, amelyek jó hangulatba hozzák őket. Ha például a gyermek sportrajongó, akkor a foci témájú vagy rajzfilmfigurás témájú ágyneműket részesítheti előnyben.

Figyelembe kell vennie gyermeke nemét is. Ha még nem tudja gyermeke nemét, nemsemleges színű ágyneműt is vásárolhat. Ezek megakadályozzák, hogy az ágynemű túlságosan lányos vagy túl fiús legyen. Ráadásul az ágyneműt újra felhasználhatja, miután gyermeke kinőtte a kiságyat.

A babaágynemű kiválasztásakor figyelembe kell vennie a kiságy méretét és súlyát is. Az ágyneműknek el kell férniük a kiságyban, ugyanakkor szilárdnak és vízállónak kell lenniük. Ne felejtsen el olyan anyagot is választani, amelyet varrás előtt előzsugorítottak. Ez megakadályozza a későbbi zsugorodást.

Kapcsolódó cikkek

Fogmosás kisgyermekeknek

A fogmosás fontossága babakorban

Már babakorban is fontos a fogmosás.

Ezért finom a kisbabák illata

Ezért van finom "babaillatuk" a kisbabáknak

Mutatjuk, miért is olyan jó a babák illata.