Milyen fürdőjátékot válasszunk a gyerekeknek?

A kezdeti ismerkedős, beszoktató időszak után már fel is dobhatjuk a fürdetéseket néhány játékkal.
Ilyen fürdőjátékot válasszunk a gyerekeknek

Az esti fürdetések eleinte mindkét félnek nagy kihívást jelentenek, de rövid idő alatta a baba és a szülő is hozzá edződik a feladathoz. Ilyenkor jöhetnek az olyan játékok, amivel kicsit izgalmasabbá, szórakoztatóbbá tehetjük ezeket a pillanatokat.

A legkisebbeknek a minél színesebb, csipogó játékok az ideálisak. Ez azért fontos, mert a babák látása csak 8 hónapos koruktól válik a szülőkéhez hasonlóvá, így ha fel akarjuk kelteni az érdeklődésüket, nem árt valami igazán feltűnő dologgal próbálkozni. Fontos persze odafigyelni, hogy a méretük is megfelelő legyen, azaz ne tudják lenyelni őket játék közben.

Amikor ülni már tudnak, de járni még nem, azaz olyan 7-12 hónapos korukban, már kicsit több lehetőségünk van. Ilyenkor szeretik az öntögetős, építős játékokat, az egymásba rakosgatható típusú építőket. Ilyenkor már szórakoztatóak számukra a felhúzható úszók is.

Miután megtanulnak járni, olyan 1 éves koruk körül, onnantól ez lesz a kedvenc időtöltésük,amit a kádban is szívesen gyakorolnak, ha hagyjuk nekik. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, már a különféle figurák: dinók, állatkák, robotok, sellők, stb. használhatóak ilyenkor, ezekkel remekül eljátszik.

Amikor már 2-3 éves korú gyerekről van szó, akkor egy izgő-mozgó picivel van dolgunk, aki mászik, kúszik, merül. Különféle szerepjátékokkal, kincskeresésekkel, felfedezésekkel feldobhatjuk a fürdéseket, ebben a korban is nagyon ügyelve arra, hogy ülve maradjon a kádban.

Szerző: Galambos Dániel

Fotó: Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Sztáranyukák vallomásai

Sztármamik vallomásai az anyaságról

A cikkben sztármamik vallanak az anyaságról.

Régi hiedelmek a babavárás kapcsán

Babonák a babavárásról

A babavárással kapcsolatos babonákat osztunk meg.