Tippek kisgyerekkel való költözéshez

Sok mindent nem szabad elfelejteni, ha kisgyerekekkel költözik, és a költözésre tervet kell készítenie.
Tippek kisgyerekkel való költözéshez

Szerencsére számos módja van annak, hogy a folyamat mindenki számára kevésbé legyen stresszes. Íme a Koltoztetes.hu néhány tippje, amelyek segítenek az elindulásban. Bár a gyerekek valószínűleg zavartak és nyugtalanok lesznek, tevékenységekkel segíthet nekik alkalmazkodni az új környezethez.

Győződjön meg róla, hogy gyermekei megértik, miért költöznek. A kisgyermekek nem mindig értik, miért költöznek, ezért hasznos, ha eljátsszák a költözést. Plüssállatok használata például segíthet a kisgyermekeknek abban, hogy izgatottá váljanak a költözés miatt. Emellett nagyobb biztonságban érzik magukat, ha tudják, mire számíthatnak, amikor megérkeznek az új házba. Ha az új háznak van kertje, a beköltözés előtt vigyük el őket játszani oda.

Lényeges, hogy gyermeke rutinja a lehető legjobban megszokott maradjon. A kisgyermekek gyakran viselkednek úgy, mintha nagyobb változásokkal kellene szembenézniük, ezért figyelnie kell gyermeke reakcióira, és türelmesnek kell lennie vele. Lehet, hogy néhány plusz percet vagy akár egy egész napot is adnia kell nekik, hogy alkalmazkodjanak. Segíthet, ha extra időt biztosít nekik, hogy játszhassanak az új házban.

Tegye az átmenetet a lehető legzökkenőmentesebbé. A kisgyermekeknek friss ágyra van szükségük, és a megszokott környezetben nagyobb biztonságban érezhetik magukat. Ha friss lepedőt és ágyneműt biztosítunk nekik, az segíthet nekik az új házban való alkalmazkodásban. Fontolja meg egy új játék vagy könyv vásárlását is, hogy jobban érezzék magukat. Az sem árt, ha néhány régi tárgyukat megtartják. Ne feledje azonban, hogy lehet, hogy az új szobát nem fogják annyira szeretni, mint a régit.

Vonja be gyermekeit a csomagolás folyamatába. A gyerekek szeretik, ha részt vesznek egy folyamatban, és érdemes elmagyarázni nekik, miért olyan fontos, hogy mindent összepakoljanak. Ha a költözés előtt elviszi őket az új házba, az is segít abban, hogy a folyamat kevésbé legyen stresszes. Ha időt szán a gyermekével való játékra, az segíthet abban, hogy a gyerekek izgatottan várják a költözést. Ne feledje, hogy olyan tárgyakat csomagoljon, amelyeket az új házban is használni fognak.

Győződjön meg róla, hogy a gyermeke minden holmiját felcímkézi. A gyerekeket nagyon összezavarhatja a hirtelen változás, és elkerülheti, hogy morcosak legyenek, ha felcímkézi a homlijait. Készítsen egy listát mindarról, amit a gyermeke meg szeretne tartani, hogy játszhasson és örüljön a költözésnek. Emellett tervezzen szórakoztató tevékenységeket is, hogy szórakoztassa őket, amíg berendezkedik az új helyen. Érdemes lehet elhozni egy kedvenc plüssállatot vagy könyvet, amivel játszhatnak, amíg arra várnak, hogy kipakoljanak.

Ahogy a gyerekek idősebbek lesznek, lehetővé teheti számukra, hogy részt vegyenek a dekorációs folyamatban. Adjon az idősebb gyerekeknek egy kis költségvetést, hogy segítsenek a szobájuk díszítésében. Bár csábító lehet, hogy kidobja gyermekei összes játékát és könyvét, próbálja meg kihagyni a kedvenc játékaikat. Így csökkentheti a költözés utáni takarítás szükségességét.

Kapcsolódó cikkek

Ennyi időt töltsön a gyerek a képernyő előtt

Mennyit ülhet a gyerek a képernyő előtt?

Családonként eltér a válasz a fenti kérdésre, pedig ma ismerjük a tudományos választ és magyarázatot is.

Trükkök az egészséges étkezéshez, amiket a hétköznapokban is könnyű betartani

Trükkök az egészséges étkezéshez, amiket a hétköznapokban is könnyű betartani

A kicsik is fogyaszthatnak cukrot, de nem mindegy, milyen napszakban.