Így öltöztesd a kisbabád, hogy jól érezze magát!

Egy kisbaba születése csodálatos élmény a családnak, de főleg a szülőknek. Ilyenkor persze a barátok, rokonok, családtagok hajlamosak folyamatosan ruhákat ajándékozni a csecsemőnek, hiszen olyan sok cuki holmi van manapság.. Ettől függetlenül nagyon fontos, hogy szülőként tudjátok, mikor melyik a legideálisabb ruhadarab kisbabátokon!
Babák öltöztetése - így csináld!

A legfontosabb dolog, amit tudnotok kell, ha kisbabátok van, hogy mik azok az alap ruhadarabok, amit minden évszakban használnotok kell. Ezek a következők: kalap, zokni, kis pulcsi, nadrág, rugdalózó, póló, body.

Ezen kívül nagyon fontos, hogy az évszakhoz megfelelően öltöztessétek a csecsemőt. Túlzásba vitt aggódás eredményeképp gyakran túlöltöztetik a gyermeket a szülők, ami nem tesz jót a baba egészségének. Ha nyáron nagyon meleg van, a baba is ugyanúgy izzad és szenved a forróságtól, mint szülei. Persze az is nagyon fontos, hogy ha légkondicionált lakásban laktok, ehhez megfelelően öltöztessétek fel a csemetét, hiszen ha a kinti melegről beviszitek a körülbelül 25 fokos lakásba könnyen megfázhat, ha nem adtok rá egy kis bodyt és zoknit.

Tehát nyáron az a legjobb, ha nem adtok a gyermekre semmit a pelenkán kívül. Így érezheti magát a legjobban a kinti nagy melegben. (Persze nagyon fontos, hogy a napsugaraktól is védve legyen a bőre, kalapban, fehér pólóban és naptejjel bekenve.)

Ősszel és tavasszal nagyon szélsőséges időjárás tapasztalható, így az a legjobb, ha mindig úgy öltöztetitek a babát, ahogy ti is jól éritek magatokat. Ellenőrizni pedig, hogy például éjjel hogyan érzi magát, a nyakát megérintve tudjátok, hiszen ott érzitek a legjobban, hogy nyirkos-e, tehát melege van, vagy hideg, azaz fázik.

Télen persze téli ruhadarabokra van szükség, pulcsira, harisnyára, kis cipőre, sapkára, kabátra stb.

Ha az a kérdésetek, hogy miben vigyétek haza az újszülött csecsemőt a kórházból, akkor is nagyon oda kell figyelni. Tapasztalt anyukák szerint az a legjobb, ha mindig csak egy réteggel adtok rá több ruhát, mint amennyi rajtatok van.

Kapcsolódó cikkek

Bánj tudatosan a babaholmikkal is

Ne a kukába dobd, inkább add tovább a gyerekholmikat!

A baba kinőtt ruhájának, megunt játékának nem kell rögtön a szemétben végeznie, sokkal jobb és tudatosabb megoldás is van.

A szülőágyon se tették le a fényképezőgépet ezek az anyukák

Saját szülésükön fotóztak ezek a kismamák

A fotós anyukák nem tudták kihagyni a kínálkozó lehetőséget, ezért mindent beleadtak, hogy szülés közben még kattintani is legyen erejük. Volt.