Így öltöztesd a kisbabád, hogy jól érezze magát!

Egy kisbaba születése csodálatos élmény a családnak, de főleg a szülőknek. Ilyenkor persze a barátok, rokonok, családtagok hajlamosak folyamatosan ruhákat ajándékozni a csecsemőnek, hiszen olyan sok cuki holmi van manapság.. Ettől függetlenül nagyon fontos, hogy szülőként tudjátok, mikor melyik a legideálisabb ruhadarab kisbabátokon!
Babák öltöztetése - így csináld!

A legfontosabb dolog, amit tudnotok kell, ha kisbabátok van, hogy mik azok az alap ruhadarabok, amit minden évszakban használnotok kell. Ezek a következők: kalap, zokni, kis pulcsi, nadrág, rugdalózó, póló, body.

Ezen kívül nagyon fontos, hogy az évszakhoz megfelelően öltöztessétek a csecsemőt. Túlzásba vitt aggódás eredményeképp gyakran túlöltöztetik a gyermeket a szülők, ami nem tesz jót a baba egészségének. Ha nyáron nagyon meleg van, a baba is ugyanúgy izzad és szenved a forróságtól, mint szülei. Persze az is nagyon fontos, hogy ha légkondicionált lakásban laktok, ehhez megfelelően öltöztessétek fel a csemetét, hiszen ha a kinti melegről beviszitek a körülbelül 25 fokos lakásba könnyen megfázhat, ha nem adtok rá egy kis bodyt és zoknit.

Tehát nyáron az a legjobb, ha nem adtok a gyermekre semmit a pelenkán kívül. Így érezheti magát a legjobban a kinti nagy melegben. (Persze nagyon fontos, hogy a napsugaraktól is védve legyen a bőre, kalapban, fehér pólóban és naptejjel bekenve.)

Ősszel és tavasszal nagyon szélsőséges időjárás tapasztalható, így az a legjobb, ha mindig úgy öltöztetitek a babát, ahogy ti is jól éritek magatokat. Ellenőrizni pedig, hogy például éjjel hogyan érzi magát, a nyakát megérintve tudjátok, hiszen ott érzitek a legjobban, hogy nyirkos-e, tehát melege van, vagy hideg, azaz fázik.

Télen persze téli ruhadarabokra van szükség, pulcsira, harisnyára, kis cipőre, sapkára, kabátra stb.

Ha az a kérdésetek, hogy miben vigyétek haza az újszülött csecsemőt a kórházból, akkor is nagyon oda kell figyelni. Tapasztalt anyukák szerint az a legjobb, ha mindig csak egy réteggel adtok rá több ruhát, mint amennyi rajtatok van.

De mi van, ha megéhezik séta közben? Ti szoptatnátok babát nyilvános helyen? Vitassátok meg itt.

Kapcsolódó cikkek

Laktózérzékeny kisbabák - így vedd észre!

Laktózérzékeny a kisbabám?

Mit tehetünk, ha laktózérzékeny a kisbabánk?

Kreatív előtte-utána fotózás

Íme a legkreatívabb előtte-utána fotók a babavárásról

A cikkben bemutatjuk, hogy milyen a terhesség előtti és utáni élet.

A kismama jóga előnyei

A kismama jóga előnyei

A cikkből megtudhatod, mik a kismama jóga előnyei.