Így nyerd vissza az alakod szülés után a gyerek mellett – vagy vele együtt!

Szinte minden anyuka a szülés utáni pluszkilókkal küzd. A rendszeres mozgás viszont nagyban hozzájárul a karcsú alak visszanyeréséhez, erre azonban gyakran nincs idő. Nem kell viszont feltétlenül kimozdulnunk otthonról, hiszen gyermekünkkel együtt is végezhetünk tornagyakorlatokat.
Mozogj otthon a gyermekkel!

Szülés után bizony megjelennek a pluszkilók, gyakran az egyébként vékony testalkatú nők is nehezen nyerik vissza szülés előtti alakjukat. Szerencsére számos étrend és mozgásforma van, ami segíthet ebben, viszont egy csecsemő vagy egy páréves kisgyerek mellett ez sokszor háttérbe szorul.

Fontos viszont, hogy erőt vegyünk magunkon és legalább napi fél-1 órát mozogjunk valamilyen módon. Persze a szabad levegőn való séta a gyermekkel nagyon fontos és sokat számít a testünk szempontjából is, de aki biztosra akar menni, annak van pár otthoni módszer, ami segíthet.

Nem kell ugyanis feltétlenül edzőterembe mennünk, hiszen otthon is lehetséges a mozgás, akár a gyerekkel együtt. Értsük ezt úgy, hogy miközben délutáni alvásidő van, mi beiktatunk egy kis tornát, vagy akár úgy, hogy ha nagyobb a gyermek, őt is bevonjuk a tornázásba.

Számos anyuka végez így különböző aerobik, jóga vagy egyéb gyakorlatokat otthon, amit az internetnek köszönhetően már mi is láthatunk, és példát vehetünk róluk...vagy akár utánuk is csinálhatjuk a videók, képek alapján.

Fontos tehát a rendszeres mozgás a szüléstől függetlenül is, de ha a 9 hónap után szeretnénk visszanyerni eredeti alakunkat, vagy esetleg még annál is jobban szeretnénk, kezdetben elég egy kis kitartás, elhatározás és a nappaliban egy kis hely biztosítása a gyakorlatok végzéséhez.

Ha ráadásul gyermekünkkel is meg tudjuk szerettetni a mozgást, az csak hab a tortán!

Kapcsolódó cikkek

Babák napi rutinjának kialakítása

Egy babának is fontos a napi rutin - de mikor szoktassuk rá?

A cikkben arról lesz szó, hogyan szoktassunk a babánkat a napi rutinra.

GaGaGu – a fekete-fehér játék az új trend a babáknak?

GaGaGu – a fekete-fehér játék az új trend a babáknak?

Elérhető a lengyel játékforgalmazó, a TM Toys saját, babáknak készített és fejlesztett termékcsaládja, a fekete-fehér színvilággal és különleges textúrákkal ellátott GaGaGu.

Miért sír folyton a kisbaba? Baba sír - mit tegyek?

Normális, hogy folyamatosan sír a kisbabám?

A cikkből kiderül, hogy normális -e a babasírás.