Ötletek az első születésnapi zsúrhoz

A gyermek első születésnapjára ugyan nem fog emlékezni, a szülőknek és a családnak viszont csodás élmény lesz és természetesen a fotókat, videókat a baba később nagy örömmel fogja nézegetni. Adunk néhány tippet ahhoz, hogy hogyan szervezd meg az emlékezetes bulit.
A baba első születésnapja

Az első és legfontosabb szabály, hogy a szervezés során egyszer sem felejtsük el, hogy a babánk szülinapját szervezzük, tehát az egészet úgy kell alakítani, hogy neki jó legyen!

Egy éves korban a gyermekeknek még betartandó napirendjük van, többször alszanak, esznek és persze elég gyakran nyűgösek is. Mindezt figyelembe véve próbáljuk meg a legmegfelelőbb napot és napszakot kiválasztani a babazsúrhoz.

Fontos, hogy a meghívottak között ne szerepeljen túl sok ember, csak amennyiről tudjuk, hogy a babát sem zavarná, így a legjobb, ha a szűk családi körben zajlik az esemény. Ha nagyobb a család, vagy mindenképp szeretnénk több embert meghívni, jó ötlet lehet egy kerti party, ahol a kisbabánk is biztosan jobban érzi majd magát, mint bent a szobában.

Minden anyuka imád ilyenkor dekorálni, ami természetesen egyáltalán nem baj. A lényeg, hogy ne essünk túlzásokba. Szép lehet, ha kiválasztunk egy témát, vagy egy színvilágot, és aköré alakítjuk ki a díszítést. Itt is lehet kreatívnak lenni, például úgy, hogy a kisbaba személyiségéhez vagy neméhez illően választunk dekortermékeket.

Minden party elengedhetetlen kelléke a torta. Nem árt, ha a babazsúron több is van belőle, de legalább kettő. Egy ugyanis kelleni fog a szülinaposnak, hogy kedve szerint beletenyereljen, összekenje magát és nyalogasson a tortáról. A vendégeknek pedig legyen egy másik torta, melyhez a kicsi nem fér hozzá, így azt nyugodtan szétoszthatjuk a családtagok között.

Egyébként erre az eseményre, ahogy más típusúakra is már jóval előbb érdemes szólni a meghívottaknak, és később is, még a buli előtt pár nappal újra felhívni őket, hogy semmiképp se felejtsenek el eljönni. Persze ez akkor lehetséges, ha időben, legalább egy hónappal a zsúr előtt már kigondoljuk, hogy mikor szeretnénk megtartani, így nem lesz nehéz előre szólni a meghívottaknak, hogy aznapra tegyék magukat szabaddá.

További jó tanács,ha érkeznek nagyobb gyerekek is a zsúrra, érdemes arra előre gondolni, hogy őket hogyan lehet majd lefoglalni. Ilyen alkalomra tökéletes megoldás lehet, egy-egy izgalmas társasjáték beszerzése, vagy valamilyen program biztosítása (például egyszerű kézműves foglalkozás, színezés, alkotás stb.).

Kedves Szülők! Ha ezeket a tanácsokat betartjátok, és időben elkezditek szervezni a gyermeketek első születésnapi buliját, garantáltan egy jó napnak néztek elébe!

Kapcsolódó cikkek

Fiatal influenszerek - 2. rész

A világ legfiatalabb influenszerei (2. rész)

A cikkben a világ legfiatalabb influenszereit mutatjuk be.

A gyerekjóga pozitív hatásai

A gyerekjóga előnyei

A gyerekjógának is vannak előnyei. Mutatjuk, melyek ezek.