Gyerek mellett tanulni? 3 tipp a megvalósításhoz

A tanulás minden életkorban a legjobb befektetésnek számít. Mindegy, hogy ez mennyire közhelyesen hangzik, tényleg így van.
Gyerek mellett tanulni? 3 tipp a megvalósításhoz

Manapság sokkal egyszerűbb a dolgunk, hiszen a digitális világban megannyi lehetőségünk van a tanulásra. Teljesen mindegy hány évesek vagyunk, milyen az élethelyzetünk, mennyire fejlődünk nehezen vagy könnyen, a világhálón szinte minden elérhetővé válik.

A brit angol nyelv elsajátítása online is megvalósítható, tekintve, hogy rengeteg teszt és feladat áll a rendelkezésünkre. De vajon van lehetőségünk mindezt gyerek megtenni? Ebben a cikkben pár tippet osztunk meg, aminek segítségével talán könnyen dolgunk lesz.

Tanulni? De mégis hogyan?

Az tény, hogy a kisgyermekes szülők életében elég nehéz olyan időt találni, amit tanulásra tudnak fordítani. A babák életritmusa teljesen más, nem mindig vág egybe a miénkkel, főleg nem a korábban megszokott életmódunkkal. Egy kisbaba rengeteg energiát igényel, nem csak sokkal fáradtabbak vagyunk, hanem időnk sem igazán jut olyan dolgokra, amik pár éve még nem okoztak problémát.

A tanulás viszont egy más tészta. Aki szeretne fejlődni, annak minden lehetősége megvan, hogy ezt gyerek mellett is megtegye. Hogy könnyű dolgunk lesz-e? Közel sem! De ennek senki kedvét nem kellene elvenni.

1. tipp: Támogatók szerzése

A tanulást sokszor az iskolapadban töltött idővel azonosítjuk, pedig nem ez az egyetlen dolog, ami szóba jöhet. Sokszor olyan helyekre tudjuk beilleszteni a napjainkba, amire gondolni sem mertünk. Ehhez azonban arra van szükség, hogy kiépítsünk egy hátteret. Kelleni fog egy támogató, akivel átbeszéljük, hogy mikor akarunk tanulni, hogyan segít nekünk abban, hogy teret ad erre. Amennyiben ehhez nyelviskolát választunk, akkor tisztázni kell, hogy a másik mikor ér rá, így össze lehet egyeztetni. Ha pedig online tanulunk, akkor csak annyi kell, hogy foglalkozzon a gyerkőccel, amíg mi a fejlődés útjára lépünk.

2. tipp: Tervezzünk előre!

A kisgyermekes szülők általában másra se vágynak, mint pihenésre és egyedül töltött időre. Sokszor már a kanapén való telefon képernyőjének nyomkodása is kikapcsoló hatású lehet. Hosszabb távon azonban sokkal nagyobb haszna van annak, ha az időt, amíg a kicsi alszik inkább értékes dolgokra használjuk. Ha már kialakult egyfajta napirend, akkor írjuk össze a teendőinket. Gondoljuk át előre, hogy mikor fér bele egy kis tanulás, ami lehet 15 perc, fél óra, vagy akár egy egész.

3. Egy hely, ahol nyugalom van

Végül, de nem utolsó sorban kelleni fog egy olyan sarok, szoba, ahol kényelmesen és nyugodtan tudunk a tanulmányainkkal foglalkozni. Jobban megy majd a folyamat, ha van egy olyan hely, ahol elvonulhatunk, ahol senki sem zavar meg bennünket. Ez lehet egy íróasztal, a hálószoba, a konyha, mindegy, csak legyen elég fény, levegő és nyugalom.

Összegezve

Tanulni sosem egyszerű, főleg nem gyerek mellett. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne lehetne mindezt megvalósítani. Ezekkel a tippekkel talán egy fokkal könnyebb dolgunk lesz a jövőben.

Kapcsolódó cikkek

Gyerek mellett tanulni? 3 tipp a megvalósításhoz

Gyerek mellett tanulni? 3 tipp a megvalósításhoz

A tanulás minden életkorban a legjobb befektetésnek számít. Mindegy, hogy ez mennyire közhelyesen hangzik, tényleg így van.