3 tuti spórolós tipp jövendőbeli anyukáknak!

A gondolat, hogy hamarosan bővül a család és ezzel egyben anyává is válsz, csodás és izgalmas érzés. Az életed teljesen átformálódik. Vele jár az aggodalom is, hogy vajon az új, nagyobb családot anyagilag hogyan lehet hatékonyan kezelni. Sok új kiadás, és sok olyan költség is felmerülhet, ami megnehezítheti a család életét. Ebben segítünk 3 szuper spórolós tippel!
3 tuti spórolós tipp jövendőbeli anyukáknak!

Ez egy olyan probléma, amit minden szülő megtapasztalhat, így semmi gond nincs azzal, ha eleinte nem megy tökéletesen a rendszer, nem áll fel a napi rutin, ezek mind a szülővé válás folyamatai. Nincs tökéletes anyuka és apuka se. Ezt az utat már sok szülő bejárta, így senki nincs soha egyedül a felmerülő kérdéseivel. Talán olykor más szülők tapasztalatai és praktikái lehetnek a leghasznosabbak, némi személyre szabással persze.

Tanulj meg online vásárolni

Az internetes eladás az utóbbi időben egyre szélesebb tömegeket hódít meg. Például a híres amerikai nagyvállalat az Amazon is újító erőként tört be a piacra, és reformálta meg a „családi nagy bevásárlásokat”. Ha szeretnél venni egy elektromos fogkefét, ruhát, vagy szépségápolási terméket, sminket, akár 70%-ot is spórolhatsz, ha ezt online teszed.

Ha pelenkára van szükséged is érdemes online rendelni. Ezzel üzemanyagot spórolhatsz, vagy éppen a tömegközlekedési jegy árát, nem is beszélve a sorok közötti olykor céltalan és felesleges andalgásról.

Céltudatos, tervezett vásárlás

Egy kisbaba első ruháinál és játékainál elfoghat minket a hév, ennek következtében felesleges dolgokat vásárolhatunk, de ez elkerülhető. Célszerű vásárlás előtt felmérni, mi az, ami elfogyott (törlők, bébiételek), vagy mi az, amire a jövőben szükség lesz (téli, melegebb ruha vagy nyári, lazább viselet). Erről írj egy listát, és utána rangsorolj. Akár egy táblázatban is lehet vezetni a költségeket, váratlan kiadásokat.

Ne félj segítségért folyamodni

Az első időszak talán az egyik legkeményebb pár hónap. Érzelmileg, fizikálisan és anyagilag is megterhelő lehet, a nagyszülőknek is, nem csak a szülőknek. Érdemes már előre feltölteni a raktárakat: egy babaváró buli is jó esemény lehet, arra, hogy a jövőbeli szülők néhány ruhadarabot, játékot kaphassanak a már tapasztaltabb szülőktől. Nem mellesleg ezzel pénzt is spórolnak, hisz kevesebb hiányzó dolgot kell már megvásárolniuk.

Kapcsolódó cikkek

Mozogj otthon a gyermekkel!

Így nyerd vissza az alakod szülés után a gyerek mellett – vagy vele együtt!

Szülés után is könnyen visszanyerheted az alakodat. Mutatjuk, hogyan.

GaGaGu – a fekete-fehér játék az új trend a babáknak?

GaGaGu – a fekete-fehér játék az új trend a babáknak?

Elérhető a lengyel játékforgalmazó, a TM Toys saját, babáknak készített és fejlesztett termékcsaládja, a fekete-fehér színvilággal és különleges textúrákkal ellátott GaGaGu.

A szülőágyon se tették le a fényképezőgépet ezek az anyukák

Saját szülésükön fotóztak ezek a kismamák

A fotós anyukák nem tudták kihagyni a kínálkozó lehetőséget, ezért mindent beleadtak, hogy szülés közben még kattintani is legyen erejük. Volt.